Home Cases Schola Medica

Schola Medica

Webapplicatie voor het genereren van roosters

Een op maat gemaakte webapplicatie die volledig is ingericht op het organiseren van spoedonderwijs en gekoppeld is met de systemen van Schola Medica.

Onze opdrachtgever Schola Medica vroeg ons om een webapplicatie te ontwikkelen om lesroosters automatisch en efficiënt te genereren. Om dubbel invoerwerk en beheer te voorkomen hebben we de webapplicatie door middel van een API gekoppeld aan de bestaande cursusadministratie.

Weten hoe maatwerk voor jouw bedrijf kan werken?
Neem contact op

De uitdagingen

  • Verschillende bronnen
    Door het gebruik van verschillende softwarepakketten moest onze webapplicatie aansluiten op meerdere API’s.
  • Tijdsbesparing
    Het doel van deze webapplicatie was het voorkomen van handmatige handelingen die geautomatiseerd konden worden.
  • Uniek in de markt
    Schola Medica benaderde Spurz omdat zij geen standaard oplossing konden vinden bij vaste leveranciers van software voor opleidingsinstituten.
Bij Spurz begrijpen ze precies wat jouw organisatie nodig heeft en ze pakken zaken snel en vakkundig op.

De maatwerk oplossing

Om een rooster te kunnen genereren dient de webapplicatie eerst te worden voorzien van gegevens uit verschillende bronnen. Zo is er een API-koppeling opgezet met de cursusadministratie om de docent- en cursistgegevens automatisch in te kunnen laden. Vanuit het planningsysteem voor lokalen kan vervolgens gekeken worden naar de start- en eindtijden van de lesonderdelen.

Onze webapplicatie combineert deze data, samen met een uniek algoritme gebaseerd op de inhoud van deze specifieke opleiding, om een rooster te genereren zonder dat er handmatige handelingen verricht hoeven te worden door de organisatie. Ook last-minute wijzigingen vanwege bijvoorbeeld ziekte of uitval kunnen eenvoudig worden opgevangen. Hiermee wordt veel tijd bespaard en worden fouten voorkomen.

Webapplicaties door Spurz

Spurz is een digital agency met een persoonlijke benadering en een flexibel team met veel ervaring. Als maatwerkbureau staat jouw bedrijfsproces voorop en denken we samen met je mee over de digitale oplossingen.

We zijn transparant in onze werkwijze en planning en komen onze beloftes na. Bij ons geen keuzemenu's en ticketsystemen maar een vast contactpersoon met een direct telefoonnummer en korte lijntjes via Teams of Slack.

Wil je weten hoe maatwerk jouw bedrijf kan helpen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en denken graag met je mee hoe we samen iets moois kunnen gaan bouwen!

Bel ons op:
030 - 20 72 728

Of vul het formulier in: